ATENCIÓ DIRECTA

Atenció directa a dones en situació de violència

L’Àrea d’Atenció ofereix un espai d’escolta que dona resposta a les diferents demandes de cada dona, des de la primera acollida, l’assessorament legal i l’atenció psicològica, possibilitant i acompanyant el procés de recuperació de la relació de violència.

Programa d’atenció i recuperació a dones

El programa d’atenció i recuperació a dones ofereix tres serveis dins d’un circuit obert, on cada dona decideix conjuntament amb la professional, quin serà el seu recorregut i vinculació.

Espai de suport, centrat en la valoració i clarificació de la demanda. Amb l’objectiu d’oferir escolta i acompanyament actiu en el procés de la dona.

Tractament clínic que ajuda a la dona a separar-se emocionalment de la persona que la maltracta i construir un saber sobre ella mateixa que li atorgui un lloc diferent davant de la relació amb les altres.

Espai dirigit per una advocada especialitzada en situacions de violència en la parella. L’assessorament jurídic es realitza segons la demanda, fent una anàlisi de forma conjunta sobre el tipus d’opcions que la dona pot triar, els avantatges i inconvenients.

Programa infanto juvenil

Espai de tractament als nens i les nenes que viuen o han viscut la violència a dins de casa seva. La violència deixa petjades en les subjectivitats dels més petits i petites. Caldrà identificar-les i veure de quina manera cada nen i nena es pot recuperar del patiment i trobar la seva pròpia explicació a la situació viscuda.

Programa d’atenció en centres penitenciaris

El programa d’atenció en centres penitenciaris duu a terme accions d’apoderament adreçades a dones internes en centres penitenciaris, per a prevenir les violències masclistes i desenvolupar estratègies d’autoprotecció.

Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE)

Els serveis d’intervenció especialitzada depenen del Departament d’Afers Socials, Treball i Família. Són serveis especialitzats per atendre a dones i les seves criatures que es troben en situació de violència masclista. Compten amb un equip interdisciplinari i acompanyen a les dones, nens i nenes al llarg del procés de recuperació.

El Safareig conjuntament amb l’entitat Dones amb Empenta gestionen el SIE de la Catalunya central i el SIE de Lleida.

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Els serveis d’informació i atenció a les dones depenen del Departament d’Afers Socials, Treball i Família. Són serveis especialitzats per donar resposta a les demandes que presenten les dones de la població, especialment en les que pateixen situacions de violència masclista. Les nostres professionals garanteixen l’orientació, informació i atenció adequada en tots els àmbits rellevants del seu projecte vital.

[fusion_fusionslider name=”destacat” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]