HISTÒRIA

La nostra història

Més de 30 anys treballant per les dones

Etapa 1976 – 1986

El Grup de Dones Feministes de Cerdanyola neix després de les “I Jornades Catalanes de la Dona” l’any 1976, com a grup de reflexió i acció vers la situació de la dona a la població. Aquest període va ser molt important per  l’obtenció del Centre de Planificació Familiar per Ripollet – Cerdanyola, l’organització de les I Jornades de dones de Cerdanyola i l’estudi sobre la contribució de les dones en l’àmbit socioeconòmic.

Etapa 1987 – 1991

Amb la voluntat de crear un lloc de trobada que trenqués amb l’aïllament de les dones i de poder oferir serveis per aquestes, l’any 1987 ens vam constituir com a l’associació “El Safareig. Grup de Dones Feministes de Cerdanyola”. L’any 1990 s’inaugurà “La casa de les dones”, gràcies a l’espai cedit per l’Ajuntament on s’oferien cursos de formació ocupacional i el 1991 es van celebrar les II Jornades de dones de Cerdanyola.

Etapa 1992 – 2000

Com a fruit de les demandes de les mateixes dones del municipi, que es dirigien en cerca d’ajuda i assessorament, l’any 1992 s’aposta per crear serveis professionalitzats. Des de l’entitat s’estableix el Servei de Formació Ocupacional i el Servei d’Atenció a les Dones. S’inicia amb voluntat expressa de l’associació però aviat es va tenir el reconeixement d’Institucions, essent un punt de referència per a dones de les catorze poblacions de la comarca en situació de discriminació pel fet de ser dones.

Etapa 2001 – 2010

A mesura que els diferents Serveis d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) s’han anat desenvolupant i creixent, El Safareig intenta oferir a cada espai allò que s’ajusta més a les necessitats i demandes, oferint, des d’una perspectiva de gènere i ecològica, un espai d’acollida per les dones. Durant aquesta etapa es va viure un relleu generacional en la direcció de l’entitat, començant així un procés d’innovació.

Etapa 2011 – Actualitat

Des de l’any 2010 l’entitat s’ha especialitzat i ha esdevingut servei de referència en l’atenció i recuperació de les violències masclistes. En aquests moments és un servei consolidat integrat per un equip estable, coordinat i molt professionalitzat, que permet oferir una atenció de qualitat i treballar de forma continuada en les propostes de millora i detecció de noves necessitats.

Coneix els nostres comptes

Transparència