Qui som?

L’entitat

El Safareig planta la seva primera llavor l’any 1976 en el marc de les primeres Jornades Catalanes de la Dona celebrades a Cerdanyola del Vallès. Som una entitat feminista sense ànim de lucre que compta amb una àmplia trajectòria. Hem après, al llarg d’aquests 40 anys, de la lluita i els moviments socials protagonitzats per dones sense oblidar-nos d’inscriure’ns en els nous temps que vivim. Treballem per albirar una societat on les dones i el que associem a allò femení deixi de ser objecte de segregació i violència. I ho fem des d’una perspectiva feminista i psicoanalítica. Oferim serveis d’atenció, acció comunitària, formació i orientació laboral per a un abordatge integral de les violències evers les dones. En els darrers 20 anys l’àmplia col·laboració amb diverses administracions responsables d’establir les polítiques i els serveis d’atenció a les violències masclistes ens ha permès participar en la creació i gestió d’una gran diversitat de serveis de la xarxa pública i adquirir una gran experiència en programes comunitaris i formació a professionals.

ANYS D'EXPERIÈNCIA

PROJECTES REALITZATS

PERSONES ATESES cada ANY

PRESÈNCIA TERRITORIAL per MUNICIPIS

El Safareig

La nostra història

Etapa 1976 – 1986

El Grup de Dones Feministes de Cerdanyola neix després de les primeres Jornades Catalanes de la Dona l’any 1976, com a grup de reflexió i acció envers la situació de la dona a la població. Aquest període va ser molt important per l’obtenció del Centre de Planificació Familiar per Ripollet – Cerdanyola, l’organització de la primera edició de les Jornades de dones de Cerdanyola i l’estudi sobre la contribució de les dones en l’àmbit socioeconòmic.

Etapa 1987 – 1991

Amb la voluntat de crear un lloc de trobada que trenqués amb l’aïllament de les dones i de poder oferir serveis per aquestes, l’any 1987 ens vam constituir com a l’associació El Safareig. Grup de Dones Feministes de Cerdanyola. L’any 1990 s’inaugurà La casa de les dones, gràcies a l’espai cedit per l’Ajuntament on s’oferien cursos de formació ocupacional. El 1991 es van celebrar les II Jornades de dones de Cerdanyola.

Etapa 1992 – 2000

Com a fruit de les demandes de les mateixes dones del municipi, que es dirigien buscant ajuda i assessorament, l’any 1992 s’aposta per crear serveis professionalitzats. Des de l’entitat s’estableix el Servei de Formació Ocupacional i el Servei d’Atenció a les Dones. S’inicia amb la voluntat expressa de l’associació però aviat es va obtenir el reconeixement d’institucions, convertint-se en un punt de referència per a dones en situació de discriminació pel fet de ser dones de les catorze poblacions de la comarca.

Etapa 2001 – 2010

A mesura que els diferents Serveis d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) s’han anat desenvolupant i creixent, El Safareig intenta oferir a cada espai allò que s’ajusta més a les necessitats i demandes de cada dona. Durant aquesta etapa es viu un relleu generacional en la direcció de l’entitat, començant així un procés d’innovació.

Etapa 2011 – Actualitat

Des de l’any 2010 l’entitat s’ha especialitzat i ha esdevingut servei de referència en l’atenció de les violències masclistes. En aquests moments és un servei consolidat integrat per un equip estable de professionals de diverses disciplines i estès arreu del territori català en els seus diversos serveis.

i el que queda… 🙂

El nostre equip

Direcció

Mònica Aranda

Mònica Aranda

Codirectora d'El Safareig. Responsable Àrea d'Atenció - Programes propis

 Lídia Vaquero

Lídia Vaquero

Codirectora d'El Safareig. Responsable Serveis Municipals d'Informació i Atenció a dones

Equip Professional

José Manuel Villarreal

José Manuel Villarreal

Responsable Àrea d'Acció Comunitària

Tatiana Marquet

Tatiana Marquet

Responsable Àrea d'Orientació i Inserció Laboral

 Joan Solé

Joan Solé

Responsable Àrea Econòmica - Comptable

Rebeca Lozar

Rebeca Lozar

Responsable Àrea de Projectes

Edgar Abadin

Edgar Abadin

Tècnic Àrea d'Acció Comunitària i Projectes

Alba Serra Muntané

Alba Serra Muntané

Consultora i Tècnica del programa Veus migrades

Rebeca Guerra

Rebeca Guerra

Consultora i Tècnica de Prevenció i Acció Comunitària

Meritxell Guarné

Meritxell Guarné

Tècnica d'Orientació Laboral

Viviana Alzate

Viviana Alzate

Psicòloga

Héctor García

Héctor García

Psicòleg

Raquel Boquet

Raquel Boquet

Psicòloga

Adriana Fabiani

Adriana Fabiani

Psicòloga

 Sonia Marqués Caro

Sonia Marqués Caro

Jurista

Sandra Aranda

Sandra Aranda

Directora del SIE de Lleida

Natalia Salerno

Natalia Salerno

Directora del SIE de Sabadell

Transparència

En aquest apartat hi trobaràs informació bàsica de la nostra entitat. Som una entitat d’utilitat pública des de l’any 2019. Si vols conèixer què fem i hem fet, pots consultar les darreres memòries d’El Safareig, així com d’altres documents d’interès que respecten el principi de transparència que com a organització ens compromet.

 

Amb qui treballem

La tasca d’El Safareig és possible gràcies a diverses institucions, organitzacions, entitats i empreses que formen part del nostre projecte a través de diferents vies. Principalment ens dotem de recursos públics però també privats. Us detallem algunes de les administracions i organitzacions amb qui actualment hem signat alguna mena de contracte o conveni.